Uvod u odnose sa javnošću

 

 

Novo izdanje knjige „Uvod u odnose sa javnošću’’ predstavlja dopunjeno i prošireno izdanje knjige sa ovom tematikom „Odnosi sa javnošću za inženjere menadžmenta’’, a koja je proizvod dugogodišnjeg istraživanja i praktičnim bavljenjem odnosima sa javnošću.

Autor ističe da je ova knjiga namenjena studentima visokih strukovnih škola, fakulteta i instituta iz oblasti menadžmenta, odnosa sa javnošću i marketinga, kao i polaznicima seminara i različitih programa iz oblasti odnosa sa javnošću.

Uz pomoć ove knjige upoznaćete se sa osnovama odnosa sa javnošću, zašto su odnosi sa javnošću toliko popularni, zašto su odnosi sa javnošću toliko zahtevni, kolika je odgovornost praktičara odnosa sa javnošću, zašto su odnosi sa javnošću jedna od ključnih strategija za izgradnju konkurentske prednosti, kolika je javna korist odnosa sa javnošću, gde su sve zastupljeni, koja je njihova uloga u organizacijama različitog tipa i zašto su neizbežni i neophodni.

Knjiga Uvod u odnose sa javnošću’’ pokušaj je da vas na mala vrata uvede u uzbudljiv i nepredvidiv svet odnosa sa javnošću.

Poštovani čitaoci, imajte na umu sledeću činjenicu: koliko god to mi voleli ili ne da priznamo, komunikacija je neizbežna i neophodna, ona je pokretač i kreator različitih vidova „odnosa“.

Zato, bez obzira kojim se poslom bavite i kojim ćete se poslom baviti, bilo bi dobro da vam ova knjiga uvek bude pri ruci, jer će vas komunikacije pratiti do kraja vašeg radnog i životnog veka.

Da li će odnosi sa javnošću odigrati ključnu ulogu u vašim privatnim i poslovnim komunikacijama? U privatnim NE, u poslovnim možda DA, ali će vam u svakom slučaju biti od koristi i učiniće vas bar za nijansu obrazovanijom i stručnijom osobom u komunikacijama od one koja nije imala prilike da se susretne sa odnosima sa javnošću.

Ukoliko ste došli do ove knjige, pročitali ovaj predgovor, pročitajte i knjigu. To ne znači da ste samo kolega, student, menadžer ili slično, već da ste osoba koja ima potrebu da čita, uči, da se razvija, usavršava, ide napred, i želi više od onoga što je postigla.

To je, za početak, i više nego dovoljno, na pravom ste putu. Vreme je da uđemo u svet komunikacija.

 

Dobrodošli u svet odnosa sa javnošću !

Dr Milan Dimitrijević